Care sunt principalele modificari din codul rutier in 2020?

Blog Auto Malcoci > Scoala Auto Malcoci > Care sunt principalele modificari din codul rutier in 2020?
scoala-de-soferi

Care sunt principalele modificari din codul rutier in 2020?

Anul 2020 a dat nastere unor evenimente extrem de intense la nivel mondial, ceea ce a distras atentia de la anumite elemente uzuale. Ceea ce putini stiu este ca 2020 a adus modificari destul de mari in codul rutier, multe dintre ele care au impact direct asupra soferilor.

Care sunt, asadar, principalele modificari din codul rutier?

1. Din 1 iulie 2020, cei care doresc sa aiba permis de conducere trebuie sa aiba cel putin 10 clase terminate. Este o schimbare venita in urma unui numar mare de accidente rutiere ce sunt provocate de oameni fara suficiente resurse intelectuale pentru a aprofunda codul rutier.

2. Persoanele in varsta sunt nevoite sa faca mai des control medical. Este o modificare care are drept scop tot imbunatatirea condutiilor de pe drumurile publice si cresterea sigurantei. De asemenea, persoanele care au diabet sau probleme cardiace vor avea mai multe conditii impuse pentru obtinerea permisului de conducere.

3. Persoanele care vorbesc la telefon in timp ce se afla la volan risca suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Pe langa aceasta restrictionare, persoanele care vorbesc la telefon trebuie sa plateasca si amenzi de pana la 1160 de lei.

4. Anvelopele de iarna sunt esentiale pe drumurile publice care sunt acoperite cu zapada, gheata si polei. In cazul in care masinile sunt descoperite cu anvelope de vara in astfel de conditii, soferii risca amenzi. Amenzile pot fi acordate si in cazul in care anvelopa este foarte uzata.

5. In conformitate cu noul cod rutier, orice masina trebuie sa fie dotata cu o trusa medicala, pe langa triunghiurile reflectorizante si stingatorul de incendiu. Trusa medicala trebuie sa contina materiale sanitare, instrumente precum foarfeca si minim o folie de supravietuire izoterma. In cazul in care trusa nu este prezenta in masina,  amenzile pot ajunge la 525 de lei iar numarul de puncte de penalizare poate ajunge la 5 .

 Daca esti sofer, este foarte important sa fii mereu la curent cu ultimele noutati legislative, deoarece acestea pot implica modificari destul de mari ce pot avea impact serios asupra bugetului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *