Cat dureaza sa faci scoala de soferi?

Blog Auto Malcoci > Scoala Auto Malcoci > Cat dureaza sa faci scoala de soferi?
scoala-de-soferi-malcoci

Cat dureaza sa faci scoala de soferi?

Probabil cea mai des pusa intrebare de catre persoanele care doresc sa obtina cat mai curand carnetul de soferi este “Cat dureaza sa faci scoala de soferi?”.

Ei bine, nu exista o durata specifica pentru scoala de soferi. Iar acest aspect nici nu este foarte important. Esential este ca fiecare viitor sofer sa invete cat mai bine toate aspectele legate de soferie inainte de a da proba scrisa si proba practica a examenului auto.

In mod obligatoriu trebuie efectuate 15 sedinte de condus pe perioada scolii de soferi, insa daca la finalul acestora nu cunosti, de exemplu, parcarea laterala, ar fi mai bine sa iei cateva sedinte suplimentare.

Ceea ce vrem sa spunem este ca “graba strica treaba”. In ceea ce priveste organizarea cursurilor de condus, trebuie sa tii cont de cateva aspecte pe care le vom detalia in randurile ce urmeaza.

Ce este de facut inainte de inscrierea la scoala de soferi?

Pentru a te inscrie la scoala de soferi trebuie sa alcatuiesti un dosar care sa includa cateva acte necesare: cartea de identitate – copie si original, cazierul auto – copie si original, fisa medicala tip A/B si avizul psihologic cu mentiunea “APT”.

Dupa ce ai alcatuit dosarul cu toate actele necesare, trebuie sa te prezinti la sediul unei scoli de soferi pentru inscriere si pentru a-ti programa cursurile.

Ce trebuie stiut despre orele de legislatie?

Scoala de soferi incepe cu urmarea cursurilor de teorie rutiera. Trebuie sa urmezi 24 de ore de astfel  cursuri, pe care le poti grupa pe parcursul a 5 zile lucratoare.

De stiut faptul ca intre ziua inscrierii si prima zi de teorie rutiera mai pot trece 2,3 zile.

Ce trebuie stiut despre orele de condus?

De obicei, scolile de soferi ofera cursantilor ocazia de a-si aranja orarul impreuna cu instructorul, asa cum pot si isi doresc.

Toti cursantii trebuie sa indeplineasca minim 15 sedinte de condus, acestea fiind programate, de regula, in jur de 3 sedinte pe saptamana. Dar, dupa cum am mai spus, sedintele pot fi planificate dupa modul in care doresc cursantii si instructorii lor. Daca dupa cele 15 sedinte de condus cursantul nu se simte pe deplin pregatit pentru a da examenul auto, poate sa mai ia cateva sedinte suplimentare.

Dupa finalizarea tuturor cursurilor, elevii trebuie sa se prezinte cu dosarul eliberat de catre secretariatul scolii de soferi la Politie, unde vor da examenul teoretic.

In cazul in care esti admis la proba scrisa, esti asteptat sa dai proba practica, asa numita proba de traseu.

Programarea traseului se face la circa 2 saptamani de la promovarea examentului scris.

In concluzie, facand toate calculele, putem spune ca o scoala de soferi dureaza in jur de 2 luni (8 saptamani).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *