Cum verifici camionul inainte de a pleca in cursa?

Blog Auto Malcoci > Scoala Auto Malcoci > Cum verifici camionul inainte de a pleca in cursa?

Cum verifici camionul inainte de a pleca in cursa?

Meseria de sofer pe camion este din ce in ce mai apreciata, oferind o multime de avantaje: iti permite sa calatoresti prin toata lumea, este bine platita si iti da satisfactia de a controla un mastodont extrem de puternic.

Totusi, orice cursa reprezinta o responsabilitate. Daca vrei ca totul sa decurga cat se poate de normal, inainte de a porni la drum este bine sa treci prin cativa pasi de verificare.

Cum verifici camionul inainte de a pleca in cursa?

1. Verifica presiunea din toate cauciucurile si starea rotilor. Presiunea din anvelope este extrem de importanta, mai ales in conditiile in care acestea trebuie sa sustina un tonaj foarte mare. O presiune corecta asigura stabilitatea pe carosabil, asadar, este indicat ca la prima benzinarie sa verifici presiunea.

2. Verifica daca exista taieturi sau o uzura prea mare a anvelopelor. Niste roti bune pot contribui la siguranta in trafic.

3. Verifica starea bateriei. Trebuie sa verifici starea bateriei atat atunci cand motorul este oprit, cat si atunci cand motorul este pornit. In felul acesta vei putea sti daca functioneaza si alternatorul.

4. Ai grija ca toate lichidele sa aiba un nivel corect. Nu trebuie sa pleci la drum fara a verifica si nivelul lichidelor. Nivelul de ulei, nivelul lichidului antigel sau nivelul lichidului de parbriz trebuie sa fie suficiente pentru a oferi o calatorie fara probleme;

5. Verifica franele, deoarece contribuie atat la siguranta ta in trafic, cat si la siguranta celorlalti.

6. Asigura-te ca toate luminile functioneaza corect. Cel mai probabil vei calatori si pe timp de noapte, iar conditiile luminilor trebuie sa fie foarte bune, in asa fel incat camionul sa fie vizibil de la distanta. Este bine sa se evite orice tip de incident rutier si sa se verifice atat faza scurta, cat si vaza lunga sau stopurile;

Fiecare calatorie cu camionul este o aventura, iar daca vrei ca aceasta aventura sa se incheie cu succes este important sa faci toate verificarile inainte de a pleca la drum. De asemenea, este bine sa pleci mereu odihnic, sa circuli legal si sa respecti toate regulile. Un camion se poate transforma cu usurinta intr-un pericol daca nu este verificat corect sau daca nu este condus corect. Atentia trebuie sa fie, asadar, maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *