Sfaturi pentru prima ora de condus

Blog Auto Malcoci > Scoala Auto Malcoci > Sfaturi pentru prima ora de condus
permis-malcoci

Sfaturi pentru prima ora de condus

Abia aștepți să conduci, deja ai minime cunoștințe, ai entuziasmul necesar și poate că deja ai prima ta mașină.  Prima lecție de condus este captivantă, plină de emoții si cunoștințe noi dar totuși este posibil să nu dureze prea mult pentru că te pot epuiza foarte repede .

O să va dezvăluim câteva secrete pentru a te ajuta să îți păstrezi calmul și pentru a colecta exact informațiile necesare în timpul lecțiilor de șofat.

Cum să te pregătești pentru prima ta lecție de conducere?

1. examinează codul rutier – nu numai că te va ajuta la testul de teorie, dar îți vor rămâne în minte regulile și semnele de circulație mult mai ușor.

2. alege o ținută practică – Încearcă să porți ceva confortabil, lejer; evită  îmbrăcămintea și încălțămintea mulată. Tocurile înalte nu sunt recomandate atunci când conduci.

3. asigură-te ca ești apt/ă fizic. Evită să bei cu o seară înainte și nu uita să îți iei ochelarii sau lentilele de contact dacă aveți nevoie de ele.

Cum va fi prima lecție de conducere? Vei conduce imediat?

Nu îți face griji – nu vei intra imediat pe scaunul de conducere, pus în cea mai aglomerată intersecție.

În primul rând, instructorul te va conduce către un drum liniștit, unde vei învăța toate elementele fundamentale ale autoturismului.

Cum vei prelua controlului asupra mașinii ?

Va trebui să te așezi la volanul  mașinii și să arăți că poți efectua în mod sigur rutina „Pregătiți, observați, plecați

Pregătiți – pregătirea vehiculului pentru a se îndepărta când drumul este liber.

Apăsați și țineți ambreiajul cu piciorul stâng. Selectați prima treaptă de viteză. Apăsați pedala de accelerație cu piciorul drept până când ajungeți la aproximativ 1500-2000 rpm. Aduceți ambreiajul încet până când găsiți punctul de cuplare. Fii gata să eliberezi frâna de mână la momentul potrivit.

Observați – arătând instructorului că sunteți la curent cu împrejurimile.

Verificați în jurul mașinii în căutarea a orice lucru care vă poate afecta planul de conducere. Privește peste ambii umeri si in oglinzi.

Mutați-vă – mutați cu încredere mașina când sunteti în siguranță. Eliberați frâna de mână. Eliberați ambreiajul încet în timp ce puneți ușor piciorul în jos pe pedala de accelerație. Dacă începeți să vă deplasați prea repede, ușurați accelerația și controlați viteza vehiculului cu ajutorul pedalei de ambreiaj. Verificați din nou oglinzile și punctele oarbe și mutați-vă mașina în poziția normală de conducere.

Și dacă fac o greșeală? Este normal să fii nervos când înveți să conduci,  nu trebuie să stăpânești totul imediat. Condusul este ceva cu care te îmbunătățești cu timpul și practica. Chiar și șoferii care au mers pe drum de ani buni încă se îmbunătățesc.

Deci nu-ți face griji să faci o greșeală – instructorul tău a văzut-o până acum, cu siguranță.

În cazul (puțin probabil) in care ceva nu merge bine, fii sigur că instructorul tău poate controla mașina. Toate școlile profesionale de șoferi folosesc mașini duble controlate, ceea ce înseamnă că instructorul dvs. poate face pasul dacă aveți nevoie de ajutor.

One thought on “Sfaturi pentru prima ora de condus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *