Vrei sa iei permisul de conducere din prima? Iata ce trebuie sa faci!

Blog Auto Malcoci > Scoala Auto Malcoci > Vrei sa iei permisul de conducere din prima? Iata ce trebuie sa faci!
permis-conducere

Vrei sa iei permisul de conducere din prima? Iata ce trebuie sa faci!

Majoritatea oamenilor vor sa conduca. O masina scurteaza foarte mult din timpul petrecut pe drumul pana la munca, ofera libertate de deplasare in vacante si de ce sa nu recunoastem, ofera placerea de a conduce, pe care multi dintre noi o resimt.

Pana sa poti conduce pe drumurile publice insa, ai nevoie de un permis de conducere. Acesta este destul de usor de obtinut, insa in anumite situatii poate pune probleme. Multi elevi merg la examenul auto fara a se pregati suficient, nu raspund corect la intrebarile de la teste sau fac greseli la examenul practic.

Daca vrei sa iei permisul de conducere din prima este bine sa respecti urmatoarele sfaturi:

1. Invata cele mai importante reguli de conducere din proprie initiativa. Nu trebuie sa incepi scoala pentru a incepe sa citesti legislatia rutiera si sa inveti principalele reguli. Cu cat mai repede incepi sa te familiarizezi cu modul in care se circula pe drumurile publice, cu atat mai bine.

2. Intreaba. Nu iti fie rusine sa iti intrebi instructorul atunci cand nu intelegi ceva. Poti sa intrebi chiar daca ti se pare ca intrebarea este stupida sau chiar daca ai mai intrebat odata si pur si simplu ai uitat raspunsul. Ceea ce este important este sa stii absolut toate regulile de circulatie.

3. Acorda atentie maxima probei practice. Proba practica este pasul cel mai dificil al examenului auto si de cele mai multe ori este picata din cauza lipsei de atentie sau din cauza lipsei de exercitiu. Ori de cate ori conduci alaturi de instructori incearca sa acorzi atentie maxima detaliilor si atunci cand gresesti, repeta cat mai mult.

4. Invata progresiv! Nu incerca sa inveti toata legislatia rutiera in 3 zile! Nu este un examen inutil, la care pur si simplu trebuie sa iei nota de trecere, ci este un examen care trebuie sa fie bazat pe informatii ce iti sunt utile intreaga viata. Ia-ti suficient de mult timp incat sa poti invata toata legislatia rutiera.

5. Convinge-ti instructorul sa faceti sedintele in cat mai multe situatii. Este bine sa conduci seara, pe timp de ploaie, in intersectii dificile si daca se poate, chiar si pe timp de ninsoare.

6. Rezolva cat mai multe teste DRPCIV. Pentru a putea trece cu brio de examenul teoretic este bine sa rezolvi cat mai multe teste DRPCIV. Acestea pot fi rezolvate online si te ajuta mult mai mult decat ai crede.

Daca reusesti sa treci peste toti acesti pasi, este aproape imposibil sa nu iei permisul de conducere. Mergi la examen cu cat mai mult calm si abordeaza fiecare cerinta asa cum ai invatat-o, fara emotii. In cazul in care se intampla ceva si nu ei, trebuie sa stii ca exista mereu a doua sansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *